Kool Cult is hét platform voor
culture en sport met een hiphop state of mind.

Kool Cult geeft een nieuwe generatie cultuurmakers en sporters een stem en ondersteunt hen zodat urban culture en sports uit kunnen groeien tot volwaardige cultuur- en sportdiscipline. Vanuit een hiphop state of mind streeft Kool Cult ernaar het onmogelijke mogelijk te maken door knowledge, concepts en connects in te zetten.

Oprichters Jop Vermeesch en Gert-Jan van Stiphout hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling van concepten, advisering en de uitvoering van projecten. Nu wordt het tijd de opgedane ervaring en kennis te delen met een nieuwe generatie cultuurmakers en sporters, makers en mogelijkmakers.Knowledge

Gedragen door kennis, creativiteit en
netwerk brengen wij in kaart wat er is,
en verbeelden wij wat er komen kan.

Kool Cult ondersteunt jonge talenten en organisaties in het verwezenlijken van hun ideeën. Van project- en conceptontwikkeling tot daadwerkelijk realisatie en uitvoering.
Urban arts en sport is een integraal onderdeel van iedere levendige stad. Hedendaagse vormen van sport en cultuur verhogen de kwaliteit, aantrekkingskracht en beleving van gebieden en gebouwen.

Na ruim twintig jaar actief te zijn geweest in verschillende subculturen, ondersteunt Kool Cult organisaties om deze nieuwe, vaak informele, netwerken, beter te begrijpen en hun volledige kracht in te zetten. Hiermee wordt een brug tussen systeem- en leefwereld, tussen informeel en formeel geslagen.

Concepts

We gaan uit van de kracht van
communities en het versterken van
elkaars kwaliteiten door het delen van
een passie.

Kool Cult beschikt over een groot netwerk van creatieven, artiesten en jonge makers. Door middel van co-creatie – het bij elkaar brengen van inspirerende personen en organisaties – worden nieuwe inzichten bereikt die niet zelden leiden tot verrassende projecten en concepten van betekenis.

 

Vooral door te doen helpt Kool Cult creatieven in hun ontwikkeling, door het delen van een passie, het versterken van elkaars kwaliteiten en uitgaan van de kracht van communities.

Connect

Met Kool Cult leggen we verbanden en maken we verbindingen.

Niet voor niets staan Jop en Gert-Jan bekend als ‘bruggenbouwers’ en ‘mogelijkmakers’. Steeds vanuit een intrinsieke motivatie om urban arts en sports stevig te positioneren in Limburg. Samenwerken is daarin een belangrijk uitgangspunt. Kool Cult streeft ernaar om creatieven, instellingen, fondsen, gemeentes, maatschappelijke instellingen en onderwijs waar nodig bij elkaar te brengen. Het leggen van verbindingen leidt naar nieuwe activiteiten en inzichten.

Kool Cult = hip hop. Van beoefenaar en liefhebber tot organisator, docent, artiest, kartrekker en uiteindelijk tot een platform dat ervaring en kennis deelt. Kool Cult is connected en kent de actuele ontwikkelingen waardoor snel concrete acties ingezet kunnen worden.